Nové MINI John Cooper: Horúca krv!

92

S jedinečnými jazdnými vlastnosťami a pocitom ako z motokáry nadväzujú nové modely MINI v odkaze pretekárskej legendy Johna Coopera. Štvorvalcový benzínový dvojliter zároveň podčiarkuje ich športový charakter.

V oboch modeloch, MINI John Cooper Works, ako aj v MINI John Cooper Works Cabrio, dosahuje motor výkon 170 kW (231 k) a maximálny krútiaci moment 380 Nm. Vďaka tomu zrýchli prvý menovaný z 0 na 100 km/h za 6,1 sekundy a druhý za 6,4 sekundy. Verzia s pevnou strechou vyvinie maximálnu rýchlosť 250 km/h a kabriolet dokáže ísť až 245 km/h.

Auto vám dovolí vnímať ho 

Športová dvojspojková automatická prevodovka umožňuje rýchle radenie a zlepšuje akceleráciu. Vďaka páčkam pod volantom možno obzvlášť intenzívne vnímať charakter auta pochádzajúci z motoristického športu. Špecifické nastavenia odpruženia zaručujú pocit z motokáry v kombinácii s agilným ovládaním.

Optimálnu kontrolu teploty motora a vylepšenú aerodynamiku regulujú otvory na prívod vzduchu s vertikálnymi reflektormi červenej farby. Športový dizajn s pretekárskou tradíciou zvýrazňujú voliteľné červené, alebo čierne pruhy na kapote s čiernym logom MINI. Pre model MINI John Cooper Works Cabrio je k dispozícii aj exkluzívna sivá povrchová úprava exteriéru vo farbe Copper Grey.

Asistenti pomáhajú 

V interiéri zaujme športový volant, OLED displej s vysokým rozlíšením a typická MINI lišta s prepínačmi. Nový centrálny displej s priemerom 240 mm poskytuje všetky potrebné informácie a ľahko ho môžu ovládať vodič, aj spolujazdec. Ďalšie možnosti nastavenia klimatizácie, médií, telefónu a navigácie reagujú na pokyny pomocou dotykového, alebo hlasového ovládania.

Pokročilé asistenčné systémy pomáhajú vodičovi v širokej škále situácií. Dvanásť ultrazvukových snímačov a štyri priestorové kamery umožňujú digitálnym asistenčným systémom čiastočne prevziať riadenie. Napríklad automatické ovládanie rýchlosti a vzdialenosti uľahčuje jazdu v meste. Pri vyšších rýchlostiach môže asistent pomôcť vodičovi s riadením a udržiavaním v jazdnom pruhu.