KIA Stinger GT vs. Ford Mustang GT: Austrálsky magazín postavil na šprint kontroverzné duo

2670

KIA Stinger GT rozhodne provokuje k porovnávaniu. Väčšinou však americké a európske redakcie stavajú kórejské GT proti Nemcom. Austrálčania to vidia inak. Stinger GT postavili na šprinte proti Fordu Mustang GT.

Porovnaniu s Európskou konkurenciou od BMW, Audi a Mercedes-Benz sa jednoducho pri KII Singer GT nevyhnete. Už po nasadnutí do auta ohmatávate materiály, usádzate zadok do skvelých sedadiel a hľadáte pointu vašej recenzie. Kolegovia z “konkurenčného” magazínu napríklad postavili Stinger GT proti 280 koňového VW Arteon.

Hore nohami to myslí naopak

Austrálsky magazín motoring.com.au ale prišiel s lepším prístupom. Síce majú sami trh posiaty európskymi sedanmi a kupé, Stinger GT postavili proti “Tomu GT”, ktoré pozná celý svet. Zbožňovaný Mustang je rovnako pohodlné, priestranné a silné auto na dlhé cesty, akým je Stinger GT. Chýba mu však jeden pár dverí a poriadny plniaci tlak.

Keďže sa však Stinger GT nenosí do Austrálie ako “štvorkolka”, porovnanie s Mustangom je celkom na mieste. Celkom na mieste je taktiež fakt, že pokiaľ si objednáte Mustang s automatickou prevodovkou, jeho cena je absolútne totožná s cenou Stingeru GT. Tak, ako? Atmosférický “päťliter” s výkonom 306 kW/416 koní a krútiakom 530 Nm, či 3,3 litrový bi-turbo V6 s výkonom 272 kW/370 koní a 510 Nm krútiaceho momentu?

Náš test Stingeru GT si môžete prečítať na našich stránkach aj s jazdeckými postrehmi, ktoré sa nedostali do tlačeného vydania magazínu Autográtis.