Crossover Opel Mokka prešiel omladzovacou kúrou. Toto všetko sa zmenilo!

245

Nové logo či prepracovaný informačno-zábavný systém? Toto a ešte viac ponúka faceliftovaný Opel Mokka!

Crossover Opel Mokka sa už stihol zapísať do povedomia svojimi odvážnymi a čistými líniami vrátane prednej masky Opel Vizor. Ako prvý predstavil túto charakteristickú prednú masku, ktorá je dnes ozdobou každého nového modelu značky Opel. Nemecká automobilka vzhľad modelu Mokka však úplne neprerobila, ale len jemne zvýraznila jeho vizuálne prednosti.

Ostrejší vzhľad exteriéru

Nové logo umiestnené v strede prepracovanej prednej masky nazývanej Opel Vizor pomáha podľa značky Opel ešte viac zvýrazniť charakter Mokky. Samozrejmosťou sú aj LED svetlá so špecifickým svetelným podpisom vpredu a vzadu, ktoré sú prevzaté Frontery a dotvárajú ostrejší vzhľad exteriéru.

Čierna dizajnová línia prechádzajúca od kapoty až po zadnú časť strechy nad bočnými oknami zaujme nejedného budúceho zákazníka. Faceliftovaná Mokka tiež ponúka čierne obloženie vpredu, vzadu a na podbehoch kolies. Čierna lesklá ozdobná lišta prechádzajúca cez spodné plochy dverí smerom dozadu odráža líniu okna v bočnom lemovaní.

Nový informačno-zábavný systém

V snahe o čistejší dizajn interiéru boli odstránené niektoré fyzické tlačidlá, ktoré sú teraz integrované na obrazovke. Patria sem skratky na dotykovej obrazovke (napríklad mapy a zvuk) a pomoc pri riadení a parkovaní. Nechýba ani prepracovaná stredová konzola, volant so sploštenou hornou a dolnou časťou, 10-palcový displej infotainmentu či 10-palcový digitálny prístrojový panel. Samotný infotainment taktiež prichádza s mnohými vylepšeniami. Tieto vylepšenia zahŕňajú napríklad 180-stupňovú parkovaciu kameru, bezdrôtové pripojenie smartfónu či funkciu na rozpoznávanie hlasu.

Skromná ponuka motorizácií

V rámci faceliftu teraz Opel ponúka Mokku len v dvoch výbavách (Edition a GS) a dvoch motorizáciach. Prvou z nich je 1,2-litrový preplňovaný benzínový Mokka Hybrid s výkonom 136 koní a elektrifikovanou 6-stupňovou prevodovkou. Vrcholom ponuky je Mokka Electric s výkonom 156 koní a 54 kWh batériou s dojazdom 403 kilometrov.