Mercedes-Maybach SL: Monogram Series je chuťovka pre najnáročnejších

392

Viete aká je tradičná filozofia značky Mercedes-Maybach? Je to komplexný zmyslový zážitok a práve ten najnovšie ponúka aj roadster SL s podtitulom Monogram Series. Chrómom zušľachtená maska chladiča, jemne prepracovaný nápis Maybach a kapota, ktorá má v strede pochrómovanú pozdĺžnu plutvu, to je impozantný prvý pohľad. 

Protihluková sklápacia strecha je vyrobená z čiernej látky s decentne integrovaným logom v antracitovej farbe. Zadnú časť vozidla charakterizujú koncové svetlá so znakom Maybach, elegantný spojler zadného nárazníka s chrómovou ozdobnou lištou, dizajnový difúzor a pre značku typické koncovky výfuku s horizontálnym členením.

Nový dizajn sedadiel 

O atmosféru v interiéri sa postará biela koža napa. Nájdete ju na obloženiach dverí, na stredovej konzole a aj na sedadlách. Poťahy sedadiel sa navyše prezentujú novým kvetovaným dizajnom.

Digitálny združený displej a centrálny displej s elektrickým nastavovaním sklonu prezentujú úvodné animácie a štýly zobrazovania špecifické pre značku Maybach. Pre značku je typický aj volant, sústava pedálov z ušľachtilej ocele a nástupné lišty z ušľachtilej ocele.

Takmer 600 koní pod kapotou 

Najvyššie nároky sa vzťahujú aj na jazdný a akustický komfort. Špeciálne opatrenia zaručujú nízku hlučnosť a jazdný zážitok na úrovni značky Maybach. O pohon sa stará 4,0-litrový motor biturbo s výkonom 430 kW (585 k) v kombinácii s automatickou prevodovkou 9G-TRONIC.

Pohon všetkých kolies 4MATIC+ ponúka aj na klzkej vozovke vysokú trakciu, vďaka čomu zvyšuje bezpečnosť jazdy. Natáčanie zadnej nápravy, ktoré je súčasťou sériovej výbavy, kombinuje agilnosť a stabilitu s cieľom zabezpečiť ľahkú manévrovateľnosť.