Nový Volkswagen Tayron má vlastnú osobnosť! (+video)

204

Volkswagen predstavil nové SUV, ktorým chce obohatiť svoje modelové portfólio. Volá sa Tayron, no v podstate ide o novú generáciu modelu Tiguan Allspace. Avšak zatiaľ čo Allspace bol v podstate iba predĺžený Tiguan, Tayron má vlastnú osobnosť a líši sa vo viacerých smeroch. Predovšetkým v dizajne. 

Hlavou zbraňou (v porovnaní s modelom Tiguan) ale zostáva predĺžený rázvor osí kolies a tým pádom viac priestoru v interiéri, väčší batožinový priestor a až 7 sedadiel. V číslach hovoríme o náraste do dĺžky o 23 cm, pričom rázvor je dlhší o 11 cm. Základný objemom batožinového priestoru sa pýši hodnotou 345 litrov, avšak po sklopení tretieho radu sedadiel sa pred vami vytvorí jaskyňa s objemom až 850 litrov.

Výber je široký 

V rámci výbavy dostanete minimálne všetko to, čo ponúka aj nový Tiguan. Vrátane adaptívnych tlmičov DCC Pro s dvoma regulačnými ventilmi či špičkových svetiel IQ.LIGHT HD Matrix. Za príplatok vám Volkswagen dopraje aj masážne sedadlá s ventiláciou či prémiový audiosystém Harman Kardon.

Volkswagen Tayron môže mať pod kapotou celý rad rôznych pohonných jednotiek. Základom je štvorvalec 1,5 eTSI s výkonom 150 koní, avšak zvoliť si môžete aj väčší 2,0 TSI – dokonca v dvoch výkonnostných verziách. Pri dvojlitri už môžete rátať aj s pohonom všetkých kolies 4Motion.

Stovka bez emisií 

Možno tomu nebudete veriť, ale v ponuke ostáva aj naftový variant. Motor 2,0 TDI má takisto dve výkonnostné verzie – 150 resp. 190 koní. Slabší variant disponuje pohonom predných kolies, silnejší využíva verzia s pohonom 4×4.

Samozrejme, nemôže chýbať plug-in hybridný pohon – v prípade modelu Tayron dokonca v dvoch výkonnostných verziách. Buď s výkonom 204 alebo 272 konských síl. Oba verzie čerpajú energiu z akumulátora s kapacitou 19,7 kWh a tým pádom môžeme hovoriť o dojazde v čisto elektrickom režime aj 100 kilometrov.