Audi predstavuje druhú generáciu štýlového RS5 Coupe

Štýlové, dynaické a svieže. Audi predstavuje kupé verziu modelu RS5 teraz dostupnú aj s motorom od Porsche.

1463

Elegancia a výkon na každý deň. Takto Audi definuje svoj nový model RS5 Coupe, ktorý už čoskoro vstúpi na trh. Druhá generácia pätkového kupé by sa v nemeckých dealerstvách mala objaviť už tento mesiac, pričom cena bude štartovať na sume od 80 900 eur (platí pre Nemecko).

Novinka má po dizajnovej stránke širšiu prednú mriežku oproti základnému modelu a prídevné otvory nasávania. Tie sú situované vedľa svetlometov a odlišné sú aj blatníky, ktoré sú o 15 mm širšie a inšpirované modelom Audi 90 Quattro IMSA GTO. Štandardne je vozidlo vybavené 19-palcovými diskami kolies, no za príplatok si možno doobjednaaťj 20-palcové.

Motor od Porsche

Srdcom nového Audi RS5 Coupe je úplne nový 2,9 litrový šesťvalec. S výkonom 444 koní sa vozidlo z pokoja na 100 km/h rozbehne za necelé 4 sekundy.Maximálna rýchlosť je už tradične obmedzená na 250 km/h. V prípade, že si zakúpite balíček dynamickej jazdy RS5 Coupe zvládne až 280 km/h. Zaujímavosťou je, že jednotka, ktorú Audi použilo, bola vyvíjaná v spolupráci s Porsche.

O prenos výkonu na asfalt sa stará osemstupňová automatická prevodovka. K dispozícii je aj pohon všetkých štyroch kolies Quattro s centrálnym samosvorným diferenciálom. Za príplatok si môžete dopiať aj športovo ladený zadný diferenciál.

Audi sa pohralo aj s jazdným komfortom. Podvozok teraz dostáva revidované päťzónové nastavenie prednej nápravy a nové päťzónové nastavenie zadnej nápravy, namiesto zavesenia lichobežníkového spojenia, ktoré bolo použité na predchádzajúcom modeli. Pri štandardnom RS športovom odpružení je nový RS5 umiestnený o 7 mm nižšie než základný model, pričom Audi Sport ponúka tiež RS športové odpruženie plus Dynamic Ride Control (DRC), keramické brzdy a dynamické riadenie s RS – dostupné vo voliteľnej výbave.